Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyhet: 2019-05-07

Vi söker omgående en affärsinriktad och entreprenöriell VD med erfarenhet inom bioteknikområdet till Alchoii AB, som bedriver forskning och utveckling av ett nytt läkemedel för behandling av alkoholberoende – där det finns mycket stort behov av mer effektiv behandling.

Bolagets lösning är en ny, effektiv medicinsk behandling av patienter med alkoholberoende. Den är baserad på forskningresultat från gruppen som visat stor effekt i båda kliniska och prekliniska studier. Produkten är en kombination av två befintliga läkemedel som ger en additiv effekt på alkoholbegäret. Målet är att parallellt med fas II studie ta fram en patenterbar unik kombinationsprodukt. Vi har redan skickat in en patentansökan för kombinationsbehandling av alkoholberoende.

I mars startades en fas II randomiserad, placebokontrollerad fyrarmad mulitcenterstudie med 380 patienter. Parallellt görs formuleringsutveckling för att generera en unik kombinationsprodukt som kommer att ligga till grund för ett kompletterande produktspatent. Vår affärsidé är att, när fas II-studierna är genomförda, ingå ett partnerskap med ett läkemedelsbolag för vidare produktutveckling och fas III-studier. Målet är ett licensavtal år 2022-2023 med bolag som gör fas III och kommersialiserar.

Arbetsuppgifter: Som VD har du övergripande ansvar för att leda bolagets verksamhet. Arbetet innefattar affärsutveckling, kapitalisering samt organisationsbyggande liksom ansvar för bolagets immaterialrättsliga, ekonomiska och personella resurser. Till arbetsuppgifterna hör även att vara bolagets ansikte utåt och att aktivt söka framtida kunder, affärspartners och finansiärer.

Erfarenhet: Vi söker dig som har erfarenhet av ledande befattningar inom bioteknikområdet/läkemedelsområdet. Du bör ha goda kunskaper och erfarenhet inom affärsutveckling och försäljning samt inom finansiering.

Egenskaper: Du är en målmedveten, resultatinriktad och kommunikativ ledare, en genomförare och ”doer” och har en förtroendeingivande framtoning. Du brinner för sjukvård/hälsa och entreprenörskap, och är inte främmande för att ta dig an de varierande arbetsuppgifter som är naturliga inom ett mindre, entreprenöriellt bolag.

Tjänsten är på deltid med merparten av arbetstiden förlagd till Göteborg, som är bolagets hemvist.

Vid frågor, kontakta styrelseordförande Anders Waas på 0708-580461 eller anders.waas@ventures.gu.se.

Välkommen att sända din ansökan med CV per e-post till anders.waas@ventures.gu.se. Senaste ansökningsdag är 7e juni 2019.

AV:

Nyheter

• GU Ventures Fas II bolag söker affärsinriktad VD med erfarenhet av läkemedelsutveckling

[2019-05-07] Vi söker omgående en affärsinriktad och entreprenöriell VD med erfarenhet inom bioteknikområdet till Alchoii AB, som bedriver forskning och utveckling av ett nytt läkemedel för behandling av alkoholberoende ¿ där det finns mycket stort behov av mer effektiv behandling

• GU Ventures national finalist in the Nordic Startup Awards!

[2018-08-20] GU Ventures is proud to announce that we made it to the finals in the Nordic Startup Awards 2018 in the "Best Accelerator or Incubation program" category - together with four champions in the field. In total, 2500 nominated startups, incubators, investors and eco system heros are participating.

• GU Ventures meddelar nya styrelseledamöter

[2018-05-02] Den 25 april hölls GU Ventures årsstämma där två nya styrelseledamöter vales in i styrelsen.

• Cirkulär ekonomi skapar kraftsamling under Sveriges Innovationsriksdag i Borås

[2018-04-11] Under två dagar samlar Sveriges Innovationsriksdag 450 personer från 60 inkubatorer och science parks runt om i Sverige. Årets tema är cirkulär ekonomi och konferensen besöks bland annat av Närings- och innovationsminister Mikael Damberg och Miljöminister Karolina Skoog. 2018 är det Borås tur att arrangera årskonferensen med Inkubatorn i Borås och Science Park Borås som värdar.

• CELLINK vinner prestigefyllda "Red Dot Award" för sin 3D-bioprinter BIO X

[2018-04-11] CELLINKs BIO X 3D-Bioprinter har tilldelats Red Dot Award för produktdesign. Det prestigefyllda Red Dot Award är en internationell designtävling där produkter bedöms i olika kategorier av branschledande designers. I år deltog produkter från 59 länder.

• BioGaia förvärvar GU Ventures aktiepost i Metabogen

[2018-04-09] GU Ventures meddelar att BioGaia har förvärvat ytterligare andelar i det gemensamma innehavet MetaboGen AB i en affär som inkluderar GU Ventures hela aktiepost. BioGaia blir därmed majoritetsägare i bolaget. Samtidigt meddelar BioGaia att de kommer att initiera flera forskningsprojekt i MetaboGen i samarbete med forskare vid Göteborgs universitet och Chalmers.

• Smartster blir publikt och startar crowdfunding

[2018-03-27] Smartster ¿ Smartster Group AB (publ), som driver marknadsplatsen Smartster i 5 länder, tar nu nästa steg i sina förberedelser mot en listning genom att göra bolaget publikt och starta en crowdfunding kampanj om upp till 20,4 MSEK via Fundedbyme. I samband med att kampanjen går live idag, meddelar bolaget att mer än 10 MSEK är förtecknat och garanterat och att man ser fram emot ett stort intresse från allmänheten att delta i emissionen.

• GU Ventures topprankas som en av världens främsta inkubatorer

[2018-03-01] UBI Globals rankning av inkubatorer runt om i världen har nu avgjorts med det glädjande resultatet att GU Ventures har topprankats som en av de främsta inkubatorerna i världen tillsammans med tre andra svenska inkubatorer.