Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Smartster blir publikt och startar crowdfunding

Nyhet: 2018-03-27

Smartster – Smartster Group AB (publ), som driver marknadsplatsen Smartster i 5 länder, tar nu nästa steg i sina förberedelser mot en listning genom att göra bolaget publikt och starta en crowdfunding kampanj om upp till 20,4 MSEK via Fundedbyme. I samband med att kampanjen går live idag, meddelar bolaget att mer än 10 MSEK är förtecknat och garanterat och att man ser fram emot ett stort intresse från allmänheten att delta i emissionen.

Det Borås-baserade start-up bolaget Smartster har under mars månad blivit publikt och genomför nu en crowdfunding kapitalisering för dess fortsatta expansion. Emissionen som erbjuds tillsammans med Fundedbyme är redan förtecknad och garanterad till mer än 10 MSEK.

”I samband med nyemissionen har vi presenterat bolaget för ett antal potentiella aktieägare och garanter. Vi har fått med oss investerare från Sverige, Norge och även de första från USA. Garanterna är säkrade från flera europeiska länder och Asien. Det är mycket glädjande att så många av dessa har valt att teckna redan innan vår kampanj går live. Vi uppskattar det förtroende, som vi har fått” berättar Andreas Swahn, grundare och VD för Smartster.

Innan crowdfunding kampanjen går live har redan teckningar från 30-talet investerare inkommit, varav flera nya med gedigen kompetens inom retail, e-handel och IT.

”När jag presenterade Smartsters koncept, tyckte många investerare att det är fantastiskt att vi lyckats med att förena den fysiska handeln och e-handeln på samma plattform. Detta särkiljer oss från Amazon och traditionella prisjämförelseplattformar. Vi har nu fler än 800 retailkedjor och 22 000 varumärken live och gör mer än 20 miljoner dagliga produktuppdateringar. Flera investerare har uttryckt att de värdesätter att vi har den skalbara tekniska plattformen på plats, säkrat avtal med retailers och etablerat oss i Sverige, Norge, Danmark, Tyskland och USA och har begynnande intäkter", berättar Andreas Swahn.

Bolagets team och styrelse arbetar löpande med att strategiskt stärka bolagets position och ser en position som en "Spotify för retail" växa fram. Målet är att bli av med den onödiga direktreklamen som har en stor miljöpåverkan samt att minska onödiga e-handelsleveranser när kunderna snabbare, billigare och miljövänligare kan plocka upp produkter i sin närhet istället för att vänta på en leverans som kommer om ett antal dagar.

”Smartster fokuserar nu på att bygga upp sitt säljteam och stärka marknadsföringen mot konsumenter i och med att vi nått kritisk massa i våra fem länder. Vi har siktet inställt på en notering som skall hjälpa oss att gå in i fler länder i Europa och stärka oss i USA efterhand. Jag är själv en aktiv webbshoppare och vet att en ökning av intresset från konsumenterna bygger på att de trivs på siten och får ett mervärde”, berättar Klementina Österberg, styrelseordförande för Smartster och VD för GU Ventures.

Erbjudandet att teckna sig för aktier riktar sig till allmänheten förutom till affärsänglar, family offices och professionella aktörer som vill vara med på den globala skalningen av Smartster.

Mer information om emissionen finns på: www.smartster.com/investera eller på www.fundedbyme.com/smartster.

För mer information, vänligen kontakta:

Andreas Swahn – VD, Smartster Group AB (publ)
Telefon: 0704-22 22 01
E-post: andreas@smartster.com
Web: www.smartster.se

Om Smartster Group AB

Smartster har utvecklat en marknadsplats för erbjudanden med siktet inställt på att så stor del av dagens tryckta reklam kan ersättas med en digitaliserad motsvarighet. Smartster har idag ca 6,3 miljoner aktiva erbjudanden från fler än 800 retailkedjior och 22 000 varumärken med både fysiska butiker och nätbutiker i Sverige, Norge, Danmark, Tyskland och USA.

AV:

Nyheter

 • GU Ventures Fas II bolag söker affärsinriktad VD med erfarenhet av läkemedelsutveckling

  [2019-05-07] Vi söker omgående en affärsinriktad och entreprenöriell VD med erfarenhet inom bioteknikområdet till Alchoii AB, som bedriver forskning och utveckling av ett nytt läkemedel för behandling av alkoholberoende ¿ där det finns mycket stort behov av mer effektiv behandling

 • GU Ventures national finalist in the Nordic Startup Awards!

  [2018-08-20] GU Ventures is proud to announce that we made it to the finals in the Nordic Startup Awards 2018 in the "Best Accelerator or Incubation program" category - together with four champions in the field. In total, 2500 nominated startups, incubators, investors and eco system heros are participating.

 • GU Ventures meddelar nya styrelseledamöter

  [2018-05-02] Den 25 april hölls GU Ventures årsstämma där två nya styrelseledamöter vales in i styrelsen.

 • Cirkulär ekonomi skapar kraftsamling under Sveriges Innovationsriksdag i Borås

  [2018-04-11] Under två dagar samlar Sveriges Innovationsriksdag 450 personer från 60 inkubatorer och science parks runt om i Sverige. Årets tema är cirkulär ekonomi och konferensen besöks bland annat av Närings- och innovationsminister Mikael Damberg och Miljöminister Karolina Skoog. 2018 är det Borås tur att arrangera årskonferensen med Inkubatorn i Borås och Science Park Borås som värdar.

 • CELLINK vinner prestigefyllda "Red Dot Award" för sin 3D-bioprinter BIO X

  [2018-04-11] CELLINKs BIO X 3D-Bioprinter har tilldelats Red Dot Award för produktdesign. Det prestigefyllda Red Dot Award är en internationell designtävling där produkter bedöms i olika kategorier av branschledande designers. I år deltog produkter från 59 länder.

 • BioGaia förvärvar GU Ventures aktiepost i Metabogen

  [2018-04-09] GU Ventures meddelar att BioGaia har förvärvat ytterligare andelar i det gemensamma innehavet MetaboGen AB i en affär som inkluderar GU Ventures hela aktiepost. BioGaia blir därmed majoritetsägare i bolaget. Samtidigt meddelar BioGaia att de kommer att initiera flera forskningsprojekt i MetaboGen i samarbete med forskare vid Göteborgs universitet och Chalmers.

 • Smartster blir publikt och startar crowdfunding

  [2018-03-27] Smartster ¿ Smartster Group AB (publ), som driver marknadsplatsen Smartster i 5 länder, tar nu nästa steg i sina förberedelser mot en listning genom att göra bolaget publikt och starta en crowdfunding kampanj om upp till 20,4 MSEK via Fundedbyme. I samband med att kampanjen går live idag, meddelar bolaget att mer än 10 MSEK är förtecknat och garanterat och att man ser fram emot ett stort intresse från allmänheten att delta i emissionen.

 • GU Ventures topprankas som en av världens främsta inkubatorer

  [2018-03-01] UBI Globals rankning av inkubatorer runt om i världen har nu avgjorts med det glädjande resultatet att GU Ventures har topprankats som en av de främsta inkubatorerna i världen tillsammans med tre andra svenska inkubatorer.

Fler nyheter

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2017-12-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?