Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Vi är affärspartnern för dina innovationer

GU Ventures riktar sig till idégivare och entreprenörer med disruptiva och banbrytande idéer som kan effektivisera en bransch, behandla eller bota sjukdomar, skapa nya affärsmodeller, bidra till att lösa samhälleliga utmaningar eller på annat sätt förbättra världen.

De idéer vi arbetar med skall vara unika, hållbara och kommersiellt gångbara internationellt så att de kan växa till lönsamma verksamheter med global påverkan.

Vårt deal-flow skall ha anknytning till Göteborgs universitet. Lärosätet har en stor bredd inom områdena medicin, vård, odontologi, naturvetenskap, IT, humaniora, handelshögskola, samt samhällsvetenskap, men i samarbete entreprenörsutbildningarna inom universitet arbetar vi i inkubatorn också med externa projekt och bolag.

Av inkubatorbolagen idag är 55% inom Life Science med majoriteten inom läkemedel, bioteknik och medicinteknik. Övriga är verksamma inom Tech med majoriteten inom miljö- och energi, automotive, ICT, utbildning, med flera.

Vi finns på Erik Dahlbergsgatan vid Vasaplatsen i Göteborg på samma gata som Göteborgs universitets Forsknings- och innovationskontor, Företagarna samt Nyföretagarcentrum och med gångavstånd till Göteborgs universitets huvudbyggnad och flera fakulteter.

I nära samarbete med Forsknings- och innovationskontoret vid GU och det göteborgska innovationssystemet med partners som Drivhuset, Connect Sverige, Chalmers Ventures, Framtidens Företag, Sahlgrenska Science Park, m.fl., bidrar vi till förnyelse av näringslivet genom kommersialisering av forskning och kompetens.

 

Sidansvarig: Magda Rosinski|Sidan uppdaterades: 2017-10-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?