Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Våra bolag

GU Ventures driver ca 50 innovativa projekt och bolag fördelade i faserna från verifierings- till expansionsfas. Dessutom är vi fortsatt delägare i ca 20-tal som har lämnat inkubationsprocessen.

Projektens och bolagens affärsidéer spänner över alltifrån utveckling och försäljning av bevakningssystem, intelligenta dialogsystem, havsbaserad vindkraft, vågkraft, nya material, utbildning, miljövänliga båtbottenfärger, fiskfoderingrediens, växtbiologi, ostronodling, virtuellt träningsystem för kirurger, medicintekniska instrument, kliniska prövningar, förebyggande av blodproppar, vacciner, bot mot njurcancer och Alzheimer, med mera.

Vi har finansierat över 140 nya affärskoncept

Sedan starten 1995 har GU Ventures utvecklat och finansierat över 140 nya forskningsbaserade affärsidéer inom medicin, naturvetenskap, humanoria samt samhälls-, informations och komunikationsvetenskap.

Över åren har vi lyckats att examinera många projekt och bolag från inkubatorn, vilka bedriver idag verksamhet i ca 70 aktiebolag, som sysselsätter ca 300 personer.

Under de senaste 10 åren har våra bolag omsatt över 1,8 miljarder kronor och har sammanlagt attraherat över 800 mkr i kapital. Utav dessa har GU Ventures investerat ca 70 mkr i de 140 affärskoncepten. De har alltså attraherat ytterligare kapital motsvarande 10 gånger GU Ventures egen investering, det vill säga 667 mkr.

GU Ventures har genom året gjort ett flertal framgångsrika affärer, då vi har bl.a. avyttrat aktier till ett belopp om ca 60 mkr och det finns ett fortsatt stort realiserbart värde i portföljen. Här till vänster kan du läsa om exempel på GU Ventures projekt och bolag samt tidigare genomförda EXITS.

 


 

 

Title field - undefined

FullText field - undefined
Sidansvarig: Magda Rosinski|Sidan uppdaterades: 2017-12-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?